100 000 kronor i månaden i 10 år

100 000 kronor i månaden – i 10 år. Totalt tolvmiljoner kronor, skattefritt. Hur låter det? Helt galet, tycker nog de flesta. Men för Mona Holmberg är det verklighet. Det är nämligen exakt vad hon vann när hon i Tv4:as Nyhetsmorgon skrapade fram storkovan. Till Expressen säger hon:

– Det känns ganska overkligt kan jag säga, pustar hon efteråt. – Det tar väl ett tag innan man fattar att det är på riktigt. Varken Mona eller Alf Holmberg har hunnit göra några konkreta planer på hur pengarna ska användas. – Det blir en del till våra tre barn och fem barnbarn. Regnar det på mig så skvätter det på dem, skojar Mona

Det är uppenbart en kvinna som förtjänar pengarna men en kan samtidigt inte låta bli att känna en dos avundsjuka. Det är också just nu som den svåra tiden, rent ekonomiskt, börjar: jultider. Under december är det många utgifter som kommer, med allt från julkappar till nyårsfirande. Detta gör att många i januari har otroligt dåligt ekonomi, vissa behöver ett sms lån till och med för att ens kunna betala räkningarna. Att ta ett lån för att klara ekonomin är egentligen ingen större fara, men det kan vara bra att försöka planera och budgetera för de kommande månaderna. På så vis behöver utgifterna inte bli så stora, vilket självklart gör att det är lättare att klara sig.

Det är tyvärr många som hamnar i skuldproblem just i januari, genom attjulklapp man tar mer lån än man kan betala. Det är ju det som ska undvikas för att inte få vidare problem resten av året. Om du tar ett lån ska du se till att det endast är  till eventuella räkningar som inte kan betalas eller till (billig) mat för resten av månaden. Enligt en artikel här ska 426 000 svenskar ha minst en obetalad skuld hos Kronofogden, och när en väl har hamnat där – är det väldigt svårt att ta sig ut. Med det sagt: låna med försiktighet och planera dina utgifter.