Appar som underlättar privatekonomin

Vissa av oss älskar siffror, diagram, analyser och ekonomi. Andra tycker att det är svårt, krångligt och ångestframkallande. Vi är alla människor med olika förutsättningar för att lyckas med det som kanske är ett av livets mest ödesdigra tårtbit: ekonomin. Det ska inte behöva vara så att du misslyckas bara för att du helt enkelt inte får snurr på ett intresse för ekonomi. Dessutom kanske du inte har tid. Då finns det appar som kan underlätta.

Det är nog inte okänt för egenföretagare att man kan få hjälp med ekonomin i sitt företag. Tvärtom är vi vana vid ord som redovisningskonsulter och revisorer. Vi kan vara så illa insatta i ekonomi att vi inte ens vet vad orden betyder. Men att man vill avlasta sin ekonomi i sitt företagande är inte konstigt. Vi vill helt enkelt att få tid att ägna oss åt det som gjorde att vi startade ett företag till att börja med. En idé, en hobby eller vad det nu kan vara. Men lite samma funkar kanske för vår privatekonomi?

Tips du kan ladda ner

Att avlasta sin privatekonomi behöver inte innebära att man anställer någon på heltid som deklarerar åt en eller håller reda på ens fonder åt en. Men däremot kan det vara en smart idé att se över utbudet av appar som kan underlätta din ekonomi och din budget. Café listar 7 appar som kan underlätta din privatekonomi, bland annat:

– Dreams. Appen för dig som behöver hjälp med att nå ekonomiska mål med ditt sparande.

– Tink. Hjälper dig att hålla reda på dina utgifter.

– Sprinklebit. För den som vill ha extra skjuts som nybörjare när det kommer till aktier. Är som en simulerad börsmarknad där du kan prova köpa och sälja utan att riskera dina sparpengar.

Något som var och en borde förstå är att det är ett bra övertag att ha bra koll på sin ekonomi. Är det så att du helt enkelt inte har tid, ta då hjälp av experter. När det gäller ditt företag är det utan tvekan en avgörande faktor för hur det kommer gå för företaget. Så nonchalera inte ekonomin, vare sig på företaget eller i din egen plånbok.