Bra att veta om kreditkort

olika kreditkortOm man funderar på att skaffa kreditkort finns det många saker att ha i åtanke och det gäller att jämföra olika kreditkort innan man skaffar ett.

Hur ser räntorna på olika kreditkort ut? Ta en ordentlig koll över hur marknaden ser utför att hitta det kort som passar just dig.

Priser på kreditkort

Det finns hur mycket kreditkort som helst och för att försäkra om att man skaffar det bästa utifrån sina egna premisser kan man kolla in jämförelser mellan olika kreditkort på Kreditkortlistan. Bra att veta kan vara att kreditkort ofta är ganska dyra, trots att bankerna har sänkt räntorna på senare år. Kreditkortens räntor har dock inte följt denna utveckling och detta vet inte alla om. I Expressen kan man läsa att kreditkort från butiker som Bauhaus exempelvis har en snittränta på ca 17,5 procent. Kollar man på bankernas kreditkort är räntan som kunderna får betala i snitt 13,8 procent, men det kan såklart variera rejält. Bankerna är de som skiljer sig mest sinsemellan, så det gäller att kolla in vilka alternativ som finns innan man bestämmer sig.

Delbetalningar och nätbedrägerier

Kreditkort är väldigt bra att ha, men det finns också en del nackdelar. Butiker som marknadsför sig med att man kan delbetala varor om man skaffar deras kreditkort blir allt fler. Men enligt en artikel i SVD kan denna typ av ”köp nu, betala sen” – marknadsföring i vissa fall komma att bli onödigt dyrt för kunden. Det står nu klart att Konsumentverket ska börja utreda denna typ av kreditkortsfakturor. Nätbedrägerier är också något som ökat, detta genom att bedragare kommit över kreditkortssiffror. Detta kan nu komma att ändras genom en ny smart lösning.

”Betalkort med en digital display som automatiskt och slumpmässigt genererar nya säkerhetskoder ska göra stulna kortuppgifter värdelösa”, skriver ehandel.se i en artikel.