Ta hjälp med företagets ekonomi

Det här med ekonomi är inte det lättaste alla gånger, speciellt inte som egen företagare. Men som tur är finns många goda råd att lyssna till och det finns även hjälp att få – av en extern redovisningskonsult.

” – En revisor granskar ett bokslut i efterhand, vilket ofta innebär händelser som skedde för ett och ett halvt år sedan. Med en auktoriserad redovisningskonsult får företagen kvalitet i bokföringen under hela året, vilket leder till korrekta årsredovisningar. Dessutom ökar kreditvärdigheten, eftersom UC och andra kreditupplysningsföretag noterar om företaget arbetar med en redovisningskonsult” läs mer här.

Som citatet ovan avslöjar kan man tjäna mycket på att ta hjälp av olika redovisningskonsulter från Modern Ekonomi exempelvis för att få bättre kolla på företagets ekonomi. Men självklart finns fler saker än så att göra. Något som till exempel tidningen Driva Eget tipsar om är att tänka lite liknande om företagets ekonomi såsom du säkerligen redan gör om din privatekonomi. Vad man tipsar om är bland annat att hålla koll på intäkter och utgifter som du separerar i fasta och rörliga kostnader, räknar ordentligt på din skatt och gör alla avdrag du har rätt att göra, fakturerar dina kunder på ett smidigt sätt och också i slutänden lägger upp en plan på hur du ska gå tillväga för att sänka utgifterna. Det är också något man ska räkna med kan kosta en slant, för just att dra ned på kostnader kan innebära utomstående hjälp och det kostar en del – men man tjänar på den utgiften i längden vilket kan vara värt att lägga på minnet.

Tips för ekonomikoll

En ny app som kommit ut på marknaden och som riktar sig till privatpersoner vid namn Minastjänster kan faktiskt också användas för företagets räkning. För Göteborgs Posten berättar appen skapare om hur man kom på hur alla ens fasta avgifter som dras via autogiro i längden kan bli svåra att få koll på, och det är vad appen håller koll på åt en – och det kan man säkert ha nytta av i företaget också!