Tips för en lyckad företagskonferens

Börjar det bli dags att boka in en företagskonferens? Här nedan ger vi dig tips vad som kan vara bra att tänka på.

Företagskonferenser är viktiga event för företagen. Här får du möjlighet att lägga tid på lite längre möten, där viktiga frågor kan avhandlas och där du samtidigt får stimuleras av att inte sitta på kontoret. En ny miljö kan verkligen göra underverk för det strategiska arbetet; här kan nya idéer födas som kanske inte skulle ha nått ytan i vanliga fall. Skulle du behöva hjälp med att hitta plats för konferensen är ett tips att besöka https://konferenspoolen.se/ där det går smidigt att hitta rätt plats för rätt sorts event och möte.

Håll kostnaderna nere

Konferenser är perfekta i den mening att det ges tid för att diskutera igenom verksamheten och för att det ofta finns det utrymme för alla inblandade att komma till tals, något som i sin tur genererar nya grepp där alla känner att de fått ta del av ”bestämmandet”. Det här är viktigt för känslan av delaktighet och väl investerad tid. Vad man däremot ska tänka på är det här med kostnaderna för konferensen. Nu den senaste tiden är det både fackförbund och företag inom den offentliga sektorn som kritiserats för just sina konferenskostnader, så att lägga en rimlig peng på konferensen är bra att komma ihåg. Det ska inte belasta företagets finanser alltför mycket.

Hur väljer du plats för konferensen?

En konferens kan utföras på en mängd olika platser i landet. Om du så önskar behöver du inte ens lämna stan, men de flesta väljer ändå att åka ut en bit i jakt på stimulerande kvaliteter – frisk luft, lugn och ro och annat som främjar idéskapandet. Vanligt är därmed att söka sig till en gård på landet, gärna i form av någon herrgård eller liknande, för att ytterligare öka känslan av välbefinnande. Det finns förutom vanliga hotell en lång rad slott och herrgårdar som erbjuder konferensmöjligheter eftersom det här innebär en god business, så att hitta en plats som passar är inte svårt.

Idag är det mycket vanligt att konferensen kan kombineras med andra aktiviteter. Exakt vilka aktiviteter som finns på en given plats varierar mycket; ofta har konferensanläggningarna sin egen profil för att skilja sig från mängden, men det beror också på vad som naturligt finns att ägna sig åt i området. Det kan gälla både utomhus- och inomhusaktiviteter. Gemensamt för de lantligt belägna anläggningarna är dock möjligheten till sköna promenader och liknande, ibland i kombination med särskilt avsedda platser där personalen kan ha gruppövningar och tävlingar.

Kombinera arbete med njutning

Många av de konferensanläggningar som finns erbjuder ett utmärkt kök och boende utöver det vanliga. Det här ger förstås en extra skön känsla och möjliggör en kombination av arbetsrelaterade uppgifter och trevlig samvaro. Efter en lång dag med möten och diverse gruppövningar, är det otroligt angenämt att sätta sig ned och avnjuta en härlig 3-rätters middag med något gott i glaset. Middagen kanske föregås av en stund i bastun, en timme på en tennisbana, ett bad i en närbelägen sjö eller någon liknande aktivitet. När kvällen är över är det skönt att få lägga sig i en bekväm säng, för att sedan kliva upp utvilad till en härlig frukost tillsammans med arbetskamraterna. För att summera, vad ska du tänka på när du bokar nästa företagskonferens? Framförallt är det följande:

  • Välj en plats som är inspirerande, eftersom det gör underverk för nya idéer.
  • Ett lantlig läge ger många extra kvaliteter, som frisk luft och plats att utföra olika aktiviteter.
  • Möjligheten att kombinera själva konferensen med god mat och skönt boende uppskattas garanterat av din personal.